kivi-item-image
Sinun kotisi

Yrjänänkatu 2 a / Omakotitalo

VHP 675 000 €

5h + k + khh + 2xWC + kph/s/WC + var. + varastorakennus.

Rakennusvuosi 1840

Tämä koti huokuu ylellistä ja historian harmoniaa eikä varmasti jätä ketään kylmäksi! Talon historia pitää sisällään lukemattomia tarinoita ja nämä seinät ovat nähneet paljon. Rakennuksen rakennusvuodesta ei ollut tarkkoja tietoja saatavilla, mutta historia johdatti meidät vuoteen 1840. -Kyllä, kyseessä on yli 180 vuotta vanha hirsirunkoinen koti! Tämä kaupunkilaisen unelmakoti sijoittuu historialliselle Pohjolan puutaloalueelle ja on vain kiven heiton päässä Turun keskustan sydäntä ja sen lukuisia palveluita. Alue on kulttuurihistoriallista tunnettua vanhaa työväen asuinaluetta ja on Museokeskuksen inventoinnissa luokiteltu rakennushistoriallisesti arvokkaaksi alueeksi. Tämä kyseinen rakennus on toiminut Yrjänänaukion päärakennuksena ja on vuosien saatossa toiminut asuinkäytön lisäksi lastenkotina, päiväkotina ja hoiva-alan rakennuksena. Miljöö on tällä hetkellä erittäin kehittyvää aluetta ja alueelle on kiihtyvää vauhtia nousemassa uusia asuinrakennuksia sekä kohuttu Turun Elämyskeskus. Koti on remontoitu juuri perusteellisesti ammattilaisten toimesta ja nyt on oiva hetki päästä nauttimaan täysin uusista pinnoista. Tyylikkyys ja etenkin käytännöllisyys toimivat tässä kohteessa käsi kädessä ja remontin lopputulos on täydellisen onnistunut kunnioittaen talon vanhan antiikkista tunnelmaansa. Koti sijoittuu loogisesti yhteen kerrokseen ja pohjaratkaisu antaa loputtomasti mahdollisuuksia. Sisäänkäyntejä on kaksi ja huoneita kodista löytyy keittiön, kodinhoitohuoneen, wc-tilojen ja kylpyhuoneiden lisäksi viisi. Säilytystilaa on kiinteiden kaapistojen lisäksi vinttitilassa sijaitseva varasto/pukeutumishuone, perunakellari ja erillinen maakellari. Kodin vaihtelevat huonekorkeudet tuovat kotiin täydellisen hengen. Huonekorkeutta hyväilee luonnonvalo, joka tulvii upeasti puusepän entisöidyistä vanhoista ruutuikkunoista. Ikkunat ovat kunnostettu myös juuri ja ovat puhdasta suomalaista käsityötä. Pintamateriaaleiksi on valittu hillitty vaalean harmaa maali ja lattiassa on lämpöä huokuva kestävä tammiparketti. Värimaailma on klassinen ja harmoninen jonka viimeistelee koristeelliset kaakeliuunit. Lisätiedot ja esittelyt Tiina Rundelin | IN LKV tiina@inlkv.fi / 050-2346

1

Perustiedot

dropdown

Kohde Etuovessa

20740527

Tyyppi

Omakotitalo

POSTINUMERO

20100
Kerros 1/1
Huoneistoselitelmä 5h + k + khh + 2xWC + kph/s/WC + var. + varastorakennus

ASUINTILOJEN Pinta-ala

165.0 m²

Kokonaispinta-ala

165.0 m²

Lisätietoja pinta-alasta

Huoneistoala: 165m2 Kerrosala: 186m2 Kohteen pinta-alaa ei ole tarkastusmitattu. Pinta-ala perustuu myyjältä saatuihin tietoihin ja niiden arvioon. Edellä mainittu pinta-ala saattaa tämän ikäisessä kohteessa poiketa olennaisestikin asuinrakennusten nykyisten mittaustapojen ja standardien mukaan laskettavasta asuintilojen pinta-alasta. Asuinrakennuksen todellinen asuinpinta-ala voi siis olla pienempi tai suurempi.Kauppahinta ei perustu rakennuksen eikä kiinteistön pinta-alaan, alaan, vaan kohde myydään kokonaisuutena.

Rakennusvuosi

1840

Käyttöönottovuosi

1840

Vapautuminen

HUONELUKU

5 h

Kunta

Turku

Alue

Pohjola

Tontin pinta-ala

1752.0 m²

Muut tilat

0.0 m²

Lisätietoa muista rakennuksista

Kunnostamaton erillinen, tilava maakellari jonka yläpohjassa varastotilaa. Perunakellari.

Tontin omistus

Oma

Lisätietoja rakennusoikeudesta

Turun rakennusvalvonta

Lisätietoa kaavoituksesta

Asemakaava (voim. 5.8.2017), sekä Erillinen sitova tonttijako (voim. 24.8.2018). Turun kaupunki. Kaavoitusarkkitehdit Nella Karhulahti ja Anna-Leena Jokitalo.

LÄMMITYSJÄRJESTELMÄ

Sähköpatterit uusittu 2021, lattialämmitykset kosteisiin tiloihin uusittu 2021, ilmalämpöpumppu uusi 2021 ja kaakeliuunit sähkövastuksilla.

Kiinteistötunnus / laitostunnus

853-71-1-6

Lisätietoja energiatodistuksesta

Kohteelle ei lain mukaan tarvita energiatodistusta.
2

Hintatiedot

dropdown
Velaton hinta 675 000 €
Myyntihinta 675 000 €

Kiinteistövero

1626,22 €/v

Lisätietoja maksuista

Vesi ja sähkö kulutuksen mukaan. Sähkön kokonaiskulutuksen arvio sisältäen lämmityksen ja taloussähkön on n.25 000kwh/vuosi. Tämä on vain arvio koska saneerauksen jälkeen kiinteistössä ei ole asuttu. Mahdollinen varainsiirtovero 4% kauppahinnasta. Kaupanvahvistajan kulut sekä sähköisten panttikirjojen siirtokustannus.
Neliöhinta 4 091 €/m²
3

Lisätiedot

dropdown

Sauna

Sauna on uusi ja käyttämätön. Lauteet: haapa, seinät: saunapaneeli ja lasi. Kiuas: Helo sähkökiuas.

ASUNNON LISÄTIEDOT

Kaksi sisäänkäyntiä jonka yhteydessä tilava eteinen, ullakkotilassa pukeutumis/varastohuone. Rakennuksen yhteydessä perunakellari ja takapihalla kunnostamaton suuri maakellari.

Asunnon kunto

Hyvä

ASUNNON KUNTO

Kiinteistö saneerattu 2021.

Makuuhuoneen kuvausauna

Tammiparketti ja seinät kauttaaltaan maalattu.

Oleskelutilojen kuvaus

Tammiparketti ja seinät kauttaaltaan maalattu.

Keittiön kuvaus

Keittiö on uusi. Valmistaja: Taiga Kalusteet. Kaikki kodinkoneet (Miele) uusia ja käyttämättömiä sekä integroituja. Jääkaappi-pakastin, induktio liesitaso, uuni, astianpesukone. Aktiivihiilisuodatin (SAVO). Hana (ORAS), komposiitti allas, kiinteät valaisimet (LED), työtasot valkoista aitoa kiveä.

TEHDYT REMONTIT

Julkisivun kunnostus: Maalaus, uudet ulkovalaisimet, rännien uusiminen, sadevesien ohjauksen parannus. Katon kunnostus: tarvittavat osat korjattu ja paikattu, pesu, hionta ja maalaus. Pihan siistiminen ja uusi pihalaatoitus. Ovet ja lukot vaihdettu. Ikkunoiden entisöinti. Kaikki sähköt uusittu, lisätty pihaan valmius sähköauton latauspisteelle. Sähköinen lämmitysjärjestelmä uusittu: uudet patterit, märkätilojen lattialämmitys asennettu ja lisätty ilmalämpöpumppu (Bosch). Ilmanvaihtoa parannettu lisäämällä koneellinen poisto pesutiloihin, wc-tiloihin sekä keittiöön. Käyttövesiputket on uusittu. Viemärit on kuvattu ja tutkittu, joista tarvittavat osat uusittu. Kylpyhuoneessa ja wc-tilassa on molemmissa n.1metrin pituudeltaan valurauta putkea jotka sukitettu. Seinä-, lattia- ja kattopinnat kaikki uusittu. Keittiö, wc-tilat, kodinhoitohuone, kylpyhuone ja sauna uusittu.

Pesutilojen kuvaus

Kylpyhuone uusi ja käyttämätön. Vedeneristetty ja lattialämmitys. Tuplasuihkut sadettimella (ORAS), wc-istuin, pidee-suihku, allaskaappi, peili, kiinteät valaisimet (LED).

Säilytystilojen kuvaus

Kiinteät kaapistot (UUDET), varasto/pukeutumishuone, maakellari ja perunakellari.

Khh:n kuvaus

Lattia vedeneristetty.

Seinämateriaalien kuvaus

Seinämateriaalit ovat pääsääntöisesti maalattu (2021).

Rakennusmateriaalien kuvaus

Kantava runkomateriaali: Hirsi. Julkisivun verhoilu: Puu. Eristeenä: Puru.

Tulisija

4kpl vanhoja kaakeliuuneja sähkövastuksella, perähuoneen kaakeliuuni ei ole tällä hetkellä toiminnassa. Keittiön ja oleskelutilan kaakeliuunit rapattu 2021

WC:n kuvaus

WC1: Vedeneristetty. Lattialämmitys. Wc-istuin, allaskaappi hanalla (ORAS), pidee-suihku, lasinen suihkuseinä, suihku sadettimella (ORAS), kiinteät valaisimet (LED). WC2: Vedeneristetty. Lattialämmitys. Wc-istuin, allaskaappi hanalla (ORAS), peili, pidee-suihku, kiinteät valaisimet (LED). WC3: Kylpyhuoneen yhteydessä.

LISÄTIETOA TONTISTA

Hallinnanjakosopimus (solmittu 24.4.2020). Tontilla sijaitsee kaksi erillistä asuinrakennusta: A1 ja myytävä kohde A2 ja siihen kuuluva varastorakennus.

Lattiamateriaalien kuvaus

Lattiamateriaali on pääsääntöisesti tammiparketti (2021)
4

Taloyhtiön tiedot

dropdown

Tontin pinta-ala

1752.0 m²

Kohteen seuraava yleisesittelyaika ei ole vielä tiedossa. Ota yhteyttä ja pyydä yksityisesittely!

Välittäjän kuva

Kohdetta myy

Tiina Rundelin

050-2346 tiina@inlkv.fi