kivi-item-image
Sinun kotisi

Söderby Ekholm Södö ja Ekholm saaret (osa saarista) / Mökki tai huvila

VHP 369 000 €

tupakeittiö + mh + s/ph + parvi + talousrakennus (kesäkeittiö + var.).

Rakennusvuosi 2006

Ulkosaariston jylhät maisemat, puhdas vesi ja ilma, rikkomaton rauha ja hyvä mieli elävät tässä paikassa käsi kädessä! Moni merenrantakiinteistö mielletään ainutlaatuiseksi, mutta tämä kiinteistö on sitä aidosti aivan poikkeuksellisella tavalla. Ennen kaikkea myytävän kokonaisuuden luonto on poikkeuksellisen koskematon, joka tekee sen monimuotoiseksi monella eri tavalla (ympäristöön ei ole ihmiskäsi koskenut n. 100 vuoteen - muuten kuin laiturin ja mökin osalta). Vastaavia täysin luonnonvaraisia paikkoja ei taida enää etsinnänkään jälkeen olla löydettävissä, joten siitä syystä nykyinen omistaja on halunnut omistaa juuri tämän kyseisen paikan, paikan joka on ainutlaatuinen helmi kaikkien upeiden saarien joukosta. Myytävä kokonaisuus sijaitsee kahdella eri saarella, joita yhdistää kapea kieleke. Kielekkeen ja saarten väliseen poukamaan muodostuu täysin piiloon jäävä suojaisa satama, jota eivät tuulet mistään suunnasta pääse häiritsemään. Täällä vene voi siis pysyä yhdessä ja samassa paikassa, ilman että tarvitaan siirtoja tuulen suunnan muuttumisen vuoksi. Kokonaisuuteen sisältyy 2 eri kiinteistöä, joista suuremman yhteyteen kuuluu lisäksi 2 luotoa karikkoineen (toisella luodolla on myös hieman puustoa) ja molemmissa on osuus n. 600 hehtaarin yhteisiin vesialueisiin. Isompi kiinteistöistä on täysin koskematonta luontoa, jonka rantaviiva muodostuu pääosin kivikkoisesta rantaviivasta, sekä satamapoukaman matalasta rantaniitystä sekä suojaa antavasta kaislikosta. Södön saaressa olevalla kiinteistöllä on myös oma rakennusoikeus, joten se on helposti erotettavissa kokonaisuudesta, koska se on valmiiksi muodostettu omaksi kiinteistöksi. Pienemmällä Ekholmin saarella olevalla kiinteistöllä on Vehasen paksusta höylähirrestä valmistettu mökki, sekä ulkohuussi ja varasto/kesähuonerakennus. Isot terassitilat ja tunnelmallinen nuotiopaikka jylhän kallion nokassa takaavat aidon tunnelman ja päästävät sisäisen Myrskyluodon Maijan puhkeamaan kukkaan. Rantaviiva muodostuu enimmäkseen kauniista kallioista, joita kirkas merivesi kehystää. Luontoa on kunnioitettu myös omavaraisella energian tuottamisella ja oma porakaivo antaa laadukkaan juomaveden. Saarilla ei ole muuta asutusta, joten paikka tarjoaa ruhtinaallisen rauhan tyyssijan niin ihmisille, kasveille kuin eläimille, täällä voit kokea aidon saaristolaistunnelman puhtaimmillaan. Palanen menettyä paratiisia on nyt tässä! Lisätiedot ja sopimukset esittelyistä antaa IN LKV |   Sari Kuusisto 050-2556, tai sari@inlkv.fi. Näytöt joko asiakkaan omalla veneellä, välitysliikkeen veneellä tai taksiveneellä (hinta 150 €/krt.)

1

Perustiedot

dropdown

Kohde Etuovessa

9485263

Tyyppi

Mökki tai huvila

POSTINUMERO

23390
Kerros 2/2
Huoneistoselitelmä Tupakeittiö + mh + s/ph + parvi + talousrakennus (kesäkeittiö + var.)

ASUINTILOJEN Pinta-ala

40.8 m²

Kokonaispinta-ala

50.2 m²

Lisätietoja pinta-alasta

Hirsimökin ulkomitat 7,360 x 6,780 m. Päärakennuksen ilmoitettu kerossala 50 m2, sekä huoneistoala 40,8 m2 (mökissä lisäksi parvi, jonne pystyy majoittumaan 2-5 hlöä). Lisäksi talousrakennus kerrosalaltaan 9,4 m2 (pohja-ala 13 m2). Ilmoitetut pinta-alat perustuvat rakennusluvissa ilmoitettuihin pinta-aloihin eikä niitä ole tarkistusmitattu, joten kauppahinta ole pinta-alaperusteinen, vaan kohde myydään kokonaisuutena.

Rakennusvuosi

2006

Käyttöönottovuosi

2007

Vapautuminen

1kk kaupanteosta / sop.muk.

Vapautuminen

1kk kaupanteosta / sop.muk.

HUONELUKU

Kaksio

Kunta

Parainen Iniön saaristo

Alue

Iniö
Tontin pinta-ala 118470 m²

Muut tilat

9.4 m²

Lisätietoa muista rakennuksista

Erillinen ulko-wc, jossa Biolanin kompostoiva kuivakäymälä. Talousrakennuksessa toinen puoli on varastokäytössä ja toisessa puolessa on ns. kesähuone, johon voi majoittua 2 hlöä.

Tontin omistus

Oma

Lisätietoja rakennusoikeudesta

Ekudden=1rak.oik. ja Söyde1=1rak.oik. Alueelle voidaan rakentaa loma-asuntoja ja siihen liittyviä rakennuksia ja laitteita. Rakennuspaikalle voidaan rakentaa loma-asuntorakennus, vierasmaja, jonka kerrosala on enintään 25 m2 sekä saunarakennus, jonka kerrosala on enintään 25 m2. Rakennuspaikan kokonaiskerrosala edellä mainittujen rakennusten osalta saa olla enintään 5% rakennuspaikan pinta-alasta, kuitenkin enintään 200 m2. Lisäksi saadaan rakentaa lomatarkoituksiin liittyviä talousrakennuksia, joiden rakennusala on enintään 1% rakennuspaikan pinta-alasta, kuitenkin enintään 80 m2. Alle 2 hehtaarin suuruisilla saarilla loma-asunnon enimmäiskoko on 100 k-m2 ja talousrakennuksen enimmäiskoko 30 k-m2. Alle 1 hehtaarin kokoisten saarten rakennuspaikkojen kerrosluku on enintään I. Rakennukset tulee sijoittaa niin, että ne sopeutuvat maisemaan.

Lisätietoa kaavoituksesta

7.12.2000 voimaan tullut yleiskaava. RA=loma-asuntojen alue. MU=maa- ja metsätalousaluetta, jolla maisemallinen merkitys.

LÄMMITYSJÄRJESTELMÄ

Aurinkopaneelilla toimiva lämpöpuhallin) ja takka (Hondan generaattori 6kW, invertteri 220V). Mökki pysyy myös täysin kuivana aurinkolämpöpuhaltimen avulla!

Kiinteistötunnus / laitostunnus

445-672-4-68 ja 445-672-4-69

Lisätietoja energiatodistuksesta

Kohteelle ei lain mukaan tarvita energiatodistusta.
2

Hintatiedot

dropdown
Velaton hinta 369 000 €
Myyntihinta 369 000 €

Kiinteistövero

1589,12 €/v

Tiemaksut

102

Lisätietoja maksuista

Mahdollinen satamamaksu, lähisatamissa, kesäpaikat alk. 200e/v (satamapaikka edellyttää ostajalta omaa sopimusta/ei kuulu kauppaan). Nykyisellä omistajalla satamapaikka noin 2,5 mailin päässä Söderbyn satamassa, jossa mm. jätehuolto. Lounais-Suomen jätehuoltomaksu 121e/v. Varainsiirtovero 4% toteutuneesta kauppahinnasta. Lainhuudatuskulu ja kaupanvahvistajan maksu 120 €.
Neliöhinta 9 044 €/m²
3

Lisätiedot

dropdown

Sauna

Puukiuas ja pata. Kylmävesi tulee saunatiloihin.

Muuta kauppaan kuuluvaa

Aurinkopaneeleilla toimiva lämpöpuhallin joka pitää mökin täysin kuivan ympäri vuoden, sekä hoitaa osin lämmityksen. Kallion nokassa on lisäksi muuta sähköä tuottavia aurinkopaneeleita (tätä sähköä käyttää 220 v valaistus, pistorasiat ja porakaivon pumppu). Aurinkopaneelit lataavat sähköä akkuihin, joita on tällä hetkellä 4 kpl. Lisäksi kauppaan sisältyy Hondan aggregaatti sähkön tuottamiseksi. Irtaimesta on mahdollista neuvotella kaupan yhteydessä.

Asunnon kunto

Hyvä

ASUNNON KUNTO

Mökki on siistissä kunnossa kaikilta osin ja suunnittelussa on otettu huomioon helppohoitoisuus kaikin tavoin. Painekyllästetystä rakennettu rantaan oma laituri. Huoltolaituri satamassa noin 18x18 m +kiin.renk. isommille veneille. Laiturin edusta ruopattu noin 1,5 m syvyyteen (2007).

Makuuhuoneen kuvaus

Makuuhuoneeseen mahtuu helposti parisänky ja parvelle nukkumapaikkoja saa helposti vaikka 4 hlölle.

Oleskelutilojen kuvaus

Oleskelutilan tilan tuntua lisää korkea huonetila ja avoin yhteys keittiöön. Todella tilava terassitila luonnollisesti jatkaa oleskelutiloja luontevasti suoraan kauniiden maisemien keskelle.

PALVELUT JA LIIKENNEYHTEYDET

Parattula Peterzens satamaan noin 20-30 min venematka (kesäkauppa ja ravintola). Nykyisella omistajalla venepaikka Söderbyn satamassa, jonne matkaa noin 2,5 mailia. Lähikauppa Iniö Norrby. Lähellä olevista venesatamista n. 10 venematka Södön saareen.

Keittiön kuvaus

Liesi (kaasu), jääkaappi (kaasu), juokseva vesi (kylmävesi lämmitetty kaasulla, tämä toiminto kytketty myyntihetkellä irti), tiskiallas ja kaapistot.

Pesutilojen kuvaus

Pesutila saunan yhteydessä, ja kylmä vesi tulee suoraan saunatilaan. Padasta lämmin vesi.

Omaa rantaviivaa

1000

Seinämateriaalien kuvaus

Seinämateriaali: hirsi.

Rannan kuvaus

Omaa rantaviivaa n. 1 km, (mahd. vesijättömaa-alueet väh. aina omistettua rantaviivan määrää) ( Karkea 1 km arvio muodostuu, kun luotojen muodostamat rantaviivat lasketaan mukaan).

Rakennusmateriaalien kuvaus

Päämökki on valmistettu saariston olosuhteet hyvin kestävästä Vehasen paksusta höylähirrestä. Lisäksi rakennuksessa on suojaa antavat ylipitkät räystäät.

Muut tiedot

Venepaikka (suojainen satama). Molempiin kiinteistöihin olemassa oleva rakennusoikeus. Kiinteistöllä yhteinen maa-alue (venepaikka), sekä oikeus yhteisiin n. 600 hehtaarin vesialueisiin (ns. kalavedet). Koskematonta luontoa on poikkeuksellisen neitseellisessä tilassa. Kauppaan kuuluvat myös kaksi erillistä luotoa, jossa toisessa myös hieman puita. Painekyllästetystä puusta rakennettu rantaan oma laituri. Huoltolaituri satamassa noin 18x18 m +kiin.renk. isommille veneille. Laiturin edusta ruopattu noin 1,5 m syvyyteen (2007). Ekholmin (mökin vieressä) puoleisilla kallioilla on äkkijyrkkä ranta ja siellä on valmiina kiinnityslenkit mm. purjeveneiden kiinnitykseen.

Tulisija

Kaminatakka luovuttaa nopeasti ja tehokkaasti lämmön.

WC:n kuvaus

Ulkohuussi ( Biolanin kompostoiva).

LISÄTIETOA TONTISTA

Saarikohde, jossa osittain molemmista saarista muodostuva kokonaisuus yhdistyy aikoineen lunastetun vesijättömaan muodostaman maa-alueen kautta. Yhdistyskohdassa myös suojaisa venesatama. Uutta vesijättömaa-aluetta on saattanut syntyä saarien yhdistymisen jälkeen ja niiden tarkka määrä varmistuu ainoastaa maanmittaustoimenpiteellä. Nykyinen omistaja ei ole tarkistanut mahdollista vesijättömaan määrää, eikä lunastanut sitä, mutta se ei ole näissä kummassakaan kiinteistöissä myöskään kenenkään ulkopuolisen lunastettavissa.

Lattiamateriaalien kuvaus

Lautalattiat kaikkialla.

Liikenneyhteydet

Lauttayhteys Iniöön, josta venematka saareen noin 2,5 mailia.
4

Taloyhtiön tiedot

dropdown

Tontin pinta-ala

11.847 m²

Kohteen seuraava yleisesittelyaika ei ole vielä tiedossa. Ota yhteyttä ja pyydä yksityisesittely!

Välittäjän kuva

Kohdetta myy

Sari Kuusisto

050-2556 sari@inlkv.fi