kivi-item-image
Sinun kotisi

Läntinen Pitkäkatu 15 / Kerrostalo

VHP 265 000 €

2 h + k + kph + wc + et.

Rakennusvuosi 1935

Idyllin täyttämää asumista - ja silti ydinkeskustan ja palveluiden ytimessä! Porttien takaa sisäpihan piilosta paljastuu harvinainen helmi, sillä koti sijaitsee yhtiössä, jonka asukkaat nauttivat omasta pihapiiristään. Yhtiöön kuuluu sekä puutaloja että pienkerrostaloja ja myytävä koti on aivan pihan perällä heti ensimmäisessä kerroksessa, sekä sen asuintilat sijaitsevat yhdessä tasossa! Huoneisto on täysin saneerattu ja mm. pesutilan remontin ja laajennuksen suunnittelusta on vastannut arkkitehti. Kodin keittiön ja olohuoneen välinen seinä on kokonaan aukaistu, joten oleskelutilat sulautuvat toisiinsa saumattomasti ja kauniit ikkunat puolestaan päästävät luonnonvalon täyttämään koko kodin. Oleskelutilojen perälle on rakennettu parvi, sekä sen alapuolella on loistavasti toimiva etätyöpiste (tila on helppo muuntaa myös makuutilaksi tarvittaessa). Koti on viimeisen 10 vuoden sisällä saneerattu poikkeuksellisen kattavasti ja remonteista sekä myös niiden tekijöistä on tarkka lista. Pintojen lisäksi kotiin on remonttien yhteydessä uusittu paljon myös teknisiä osa alueita, mm. uudet sähköt, vesiputket ja ilmanvaihtoa on parannettu huomattavasti. Kodin makuuhuone muodostaa oman ylellisen kokonaisuutensa, jossa on runsaasti valoa, tilaa ja myös säilytystilat on huomioitu hienosti. WC on puolestaan täysin erillisenä tilana ja pesuhuone on rakennettu maksimaalisen toimivaksi, unohtamatta sen upeaa tunnelmavalaistusta. Eteinen toivottaa tulijan mukavasti tervetulleeksi ja säilytystiloja löytyy niin omiin kuin vieraiden tarpeisiin mukavasti. Sijainniltaan tämä kaunis koti on vain pienen kävelymatkan päässä niin linja-auto- kuin rautatieasemaltakin. Luonnollisesti keskustan kaikki palvelut, niin kaupat kuin ravintolat ovat ulottuvilla. Taloyhtiö on poikkeuksellisen hyvin ylläpidetty ja yhtiössä on toteutettuna runsaasti niin pieniä kuin isoja remontteja. Yhtiön sisäpiha avautuu kauniin porttikongin takaa ja aukaisee eteesi idyllisen tunnelman kuin kurkistustusikkunan menneisyyteen. Tämä piha on myös siitä harvinainen, että sitä on huolella hoidettu, kehitetty eteenpäin ja se on saanut tunnustusta niin palkintojen kuin kiitollisten asukkaiden myötä. Kiitollisuus heijastuu parhaiten aktiivisena käyttönä ja mm. lasten turvallisena leikkipaikkana. Pihalla on myös taloyhtiön yhteinen grillauspaikka ja saunatiloihin on puolestaan suunnitteilla kattava saneeraus. Tämä kokonaisuus on aidosti ainutlaatuinen. Lisätiedot ja esittelyt sinulle tästäkin upeasta kodista antaa IN LKV Oy |   Sari Kuusisto 050 2165, tai sari@inlkv.fi. Kotisivuillamme pystyt laatimaan pohjasuunnittelupalvelumme ansiosta myytäviin koteihimme omat suunnitelmasi. Tervetuloa siis jo etukäteen viihtymään kodissa (tämän kodin interaktiivinen pohja tulee nettiin vasta maanantaina). Anna meidän hoitaa myös oman kotisi kaupat, sillä me pystymme tarjoamaan sinulle työkaluja, joita et voi saada keneltäkään toiselta toimijalta!

1

Perustiedot

dropdown

Kohde Etuovessa

21233741

Tyyppi

Kerrostalo

POSTINUMERO

20100
Kerros 1/3
Huoneistoselitelmä 2 h + k + kph + wc + et

ASUINTILOJEN Pinta-ala

62.0 m²

Kokonaispinta-ala

62.0 m²

Lisätietoja pinta-alasta

Markkinoinnissa ilmoitettua pinta-alaa ei ole tarkistusmitattu, joten se saattaa olla ilmoitettua suurempi tai pienempi. Lisäksi huoneiston käytössä on yhteiset lämpimät varastotilat, sekä huoneistokohtaisessa käytössä oleva kylmä ullakkovarasto.

Rakennusvuosi

1935

Käyttöönottovuosi

1935

Vapautuminen

Viimeistään 31.08.2022, tai sopimuksen mukaan.

Vapautuminen

Viimeistään 31.08.2022, tai sopimuksen mukaan.

HUONELUKU

Kaksio

Kunta

Turku

Alue

Keskusta

Tontin pinta-ala

2423.0 m²

Muut tilat

0.0 m²

Energiatodistus

Kyllä

Lisätietoa kaavoituksesta

Asemakaavan muutos tullut voimaan 28.01.2019. Lähialueilla on vireillä useampia asemakaava muutoksia. Mm. Logomon puolelle toinen silta, sekä Elämyskeskus ja useita oheistoimintoja. Lisätiedot: Turun Kaupunki, kaavoitus.

Tontin omistus

Oma

Energialuokka

E2013
2

Hintatiedot

dropdown
Velaton hinta 265 000 €
Myyntihinta 249 772 €
Yhtiövastike 378.2 €/kk

(Hoitovastike 248.0 €/kk + Rahoitusvastike 130.2 €/kk)

Hoitovastike

248.0 €/kk

Lisätietoja maksuista

Tässä puutalo/pienkerrostaloyhtiössä lämmitys sisältyy vastikkeeseen, koska talo on siirretty kaukolämpöön koko yhtiön täydellisen saneerauksen yhteydessä jo 1980-luvulla. Kaapeli-TV sisältyy myös vastikkeeseen. Asukkaat saavat valita kiinteistökaistaan haluamansa nopeuden ja maksavat siitä nopeuden mukaisen lisämaksun. Taloyhtiön saunamaksu on 1,68 € per kerta. Mahdollinen varainsiirtovero 2 % velattomasta kauppahinnasta.

Rahoitusvastike

130.2 €/kk

Vesimaksu

22.5 €/kk
Neliöhinta 4 029 €/m²
3

Lisätiedot

dropdown

Sauna

Toinen saunatiloista tullaan uusimaan täysin ja toisen saunatilan on suunniteltu jäävän nykyiselleen.

ASUNNON LISÄTIEDOT

Tilava eteinen, jota tarjoaa arjen tarpeisiin runsaasti myös säilytystiloja. Eteisen säilytystilat jatkuvat kotiin johdattavalla käytäväosuudella. Seinä on valkoista mikrosementtiä, lattiapinta laattaa. Ruokailutila muodostaa oman hyvin tunnelmallisen ja turvallisen tuntuisen tilan, vaikka on toisaalta avoimessa yhteydessä avokeittiön suuntaan, sekä olohuoneen suuntaan. Seinät maalattuja pintoja, lattia tammilankkuparkettia.

Muuta kauppaan kuuluvaa

Kattava kiinteä valaistus älyohjauksella. Makuuhuoneen pimennysverho ja pesuhuoneessa oleva pyykinpesukone.

Asunnon kunto

Hyvä

Makuuhuoneen kuvaus

Makuuhuone on ilahduttavan kokoinen tila, jossa on runsaasti myös säilytystiloja. Tähän makuuhuoneeseen mahtuu helposti myös etätyöpiste ja makuuhuoneen sijainti on todella hiljaisen sisäpihan puolella. Seinät maalattuja pintoja, lattia tammilankkuparkettia.

Koulut

Puolalan koulu on heti mäen päällä.

Oleskelutilojen kuvaus

Avaran olohuoneen katseenvangitsijoina toimivat kauniit ikkunat ja massiiviset ikkunalaudat. Tila täyttyy luonnonvalosta, sekä on erittäin toimiva loistavan pohjaratkaisunsa ansiosta. Iltaisin vastapäiset nykyarkkitehtuurin talot puolestaan luovat kansainvälistä tunnelmaa upean valaistuksensa kera. Seinät maalattuja pintoja, lattia tammilankkuparkettia.

PALVELUT JA LIIKENNEYHTEYDET

Useita kauppoja kodin lähistöllä.

Keittiön kuvaus

Keittiö on uusittu n. 2015. Todella kaunis avokeittiö avautuu suoraan kohti ikkunoiden tuomaa valoa ja kutsuvia oleskelutiloja. Varustelutaso on hyvä ja työtasoina ns. tiivispuristettu laminaatti, joka on erityisen vahva materiaali kaikin tavoin. Keittiössä on myös kaunis valaistus.

TEHDYT REMONTIT

2018: Olohuoneen seinien maalaus. 2019: Induktioliesi vaihdettu keraamisen tilalle. Porrashuoneen oven karmit uusittu ja tiivistetty. Parven rakentaminen olohuoneen alkoviin. Vuotavan patterihanan vaihto. 2019-2020 ison remontin yhteydessä seuraavat korjaukset: - Asbestikartoitukset - Lattioiden purku (eteinen, keittiö, olohuone, makuuhuone) ja lattiarakenteiden uusiminen kokonaan (koolaus, eristyksen parannus, suoristus ja levitys) - Lankkuparketin (Lamella Tammi Otso Suomi 100) asennus (keittiö, olohuone ja makuuhuone) - Lattian tasoitevalu ja laatoitus (eteinen PRO MATRIX LIGHT 30X60CM) - Lattialistat kaikki huoneet - Patterialustoiden tasoitus ja maalaus Sähkötyöt: - sähkökaapin siirto ja uusiminen - sähköjohtojen ja pistorasioiden uusiminen (olohuone, eteinen ja makuuhuone) - Eteisen katon panelointi, listoitus ja valaistuksen uusiminen - Makuuhuoneen katon ja seinien maalaus ja listoitus - Eteisen seinien lasikuitutapetin poisto ja seinien rappaus ja maalaus - Eteisen komeron maalaus, lattian laatoitus ja hyllyjen uusiminen - Wc:n seinien laatoitus ja katon sekä valaistuksen ja allaskalusteiden uusiminen. - Pintavedettyjen vesiputkien ja allasputkien uusiminen wc ja keittiö. - Poistoilmapuhaltimet WC- ja kylpyhuonetiloihin. 2021: Asunnon kaikki sisäikkunat (karmit ja ikkunalauteet) kunnostettu perusteellisesti. Keittiön seinän/välitilan laatoitus. Tuloilmalaite Mobair 2030S x2 olohuoneen ja makuuhuoneen tuloilmaa parantamaan ja vetoa vähentämään.

Pesutilojen kuvaus

Pesuhuone on uusittu n. 2014-2016 ja lopputarkastus on tehty 2018. Pesuhuone on maksimaalisen hyvin toimiva tila, jonka visuaalista ilmettä korostaa näyttävä led-valaistus. Pesuhuoneen säilytystilat on maksimoitu ja yhtenäinen taso luo mukavasti ylellisyyttä tilaan. Myös suihkutila on mukavan kokoinen, joten arjen askareet sujuvat nautinnollisesti tässä kauniissa pesutilassa.

Säilytystilojen kuvaus

Taloyhtiön asukkailla on yhteisessä käytössä reilun kokoiset lämpimät varastotilat, sekä myytävällä huoneistolla on lisäksi käytössä kylmä ullakkotila.

Lisätietoa palveluista

Kaikki keskustan palvelut ovat kävelyetäisyydellä. Kuten myös vahvasti kehittyvä Logomon alue ja sen Elämyskeskus. Kauppatorille muutama sata metri. Puolalanpuisto on heti mäen päällä.

WC:n kuvaus

WC-tila noudattaa kodin muuta linjaa, eli on kaunis ja viihtyisä tila, jossa on myös huomioitu säilytystilojen tarve. Katto on paneloitu tervalepällä.

Liikenneyhteydet

Sekä linja-autoasema että rautatieasema ovat kävelyetäisyydellä. Omalla autolla kuljettaessa käynti moottoritielle johtavalle päätielle on todella lyhyt ja helppo.
4

Taloyhtiön tiedot

dropdown

Tontin pinta-ala

2423.0 m²

Taloyhtiössä muuta

Taloyhtiön tilat: Sauna, lämmönjakohuone, sähköpääkeskus, mankelihuone, ulkoiluvälinevarasto, kellarikomerot (varastot ovat ns. yhtiön yhteistä tilaa, mutta jokaiselle huoneistolle on käytössä oma varasto, myytävän huoneiston varasto on ullakkovarasto), ullakko, kaapeli-tv ja jätelajittelu. Isännöitsijätodistuksessa on tieto, että taloyhtiöllä on käytössä myös komposti, mutta tämä on korvattu biojätepisteellä. Taloyhtiön saunatilan vieressä on myös viihtyisä oleskeluelue. Taloyhtiö saanut kunniamaininnan hevoskastanja-pihapuustaan Turun Kulttuuripääkaupunki vuoden 2011 pihakilpailussa.

Tiedossa olevat tulevat remontit

Hallitus käsitellyt taloyhtiön 5-vuotissuunnitelman 17.03.2022. Perustukset seurannassa, Maanpää Geo Oy, tekee mahdolliset maapohjamittaukset. Naapurirakennustyömaan ajan tarkkaillaan talon rakenteita esim. halkeamien varalta. (Rakennustyöt ovat myyntihetkellä valmiit ja ns. korjaustarvelista on toimitettu naaritalojen rakennuttajalle. Viemäri- ja hulevesiprojektin aloittaminen I- ja III-talojen ikkunapuitteiden kunnostus, II-talon ikkunat tarkastetaan ja huolletaan tarvittaessa Saunaosaston ennallistaminen sekä pukuhuoneiden mahdollinen peruskorjaus v. 2022-2023. Porraskäytävien maalaukset, mahdollinen äänieristyksen parannus Lämmönvaihtimen uusiminen/energiatehokkuuden parantaminen Viemärien kunnon tarkkailu tarvittaessa Parannuksia ilmanvaihdossa mikäli tarpeen. Antenni verkon kartoitus ja uudistaminen. Kuntoarvion teettäminen 2023-2024.

tehdyt remontit

1982 yhtiö saneerattu huoneistokohtaisesti. 2004 I-talon maalaus. 2007 Lukot, 15-17 välinen aita uusittu. 2007 PTS ja kuntokartoitus (Teetetty pitkän tähtäimen suunnitelma 10-v). 2008 II-talon katon maalaus ja korjaus (E-portaan alueelta). 2009 päävesijohdon korjaus. 2009 perustusten kuntotutkimus. 2009 leikkikentän uusiminen (lisätty pihalle myös urheiluvälineitä). 2010 II-talon julkisivun korjaus (myös II-talon ylemmän osan maalaus). 2011 Kattorakenteiden lämpökuvaus. 2011 A-D rännien lämpökaapelit (A-D-portaiden väliin kadun puolelle asennettu ränneihin lämpökaapelit). 2011 III-talon katon tuuletuksen parannus (III-talossa parannettu katon tuulettuvuutta ja tehty myös I-talossa kattokorjauksia). palovaroittimet A-D kellareihin (palovaroittimien asennus A-D portaiden kellaritiloihin). 2012 A-D portaiden väliin pihan puolelle asennettu ränneihin lämpökaapelit. 2013 II-taloon piippujen hatut. 2013 II-talon IV-hormien nuohous. 2013 G-portaan alueelle lisätty lämpökaapeleita. 2014 E- ja F- portaiden asuntojen raitisilmaventtiilien asennus. 2014 A-D portaiden kellaritiloissa ja lämmönjakohuoneessa kulkevista putkista poistettu asbesti ja eristetty uudelleen. 2014 E- ja F portaiden asuntojen raitisilmaventtiilien asennus. 2016 Ratapihankadulle vievään porttiin III-talon taakse hankittu tuplalukko, jotta myös Läntinen Pitkäkatu 15 asukkaiden avain sopii porttiin. Hätäpoistumistuotteiden tarkistus ja päivitys; tikkaat ym. 2016 Liikehuoneisto F28 jaettiin yhdeksi liikehuoneistoksi ja kahdeksi asuinhuoneistoksi F30 ja F31. 2016 salaoja- ja patolevyremontti. 2017 lisätuuletusta katolle. 2018 I-talon ilmanvaihto. 2020 Telia Kiinteistökaista. 2019-2020 I ja III talon katot vaihdettu, 2020 julkisivu rappaukset tehty I ja III taloihin. 2021 Sulana pitokaapelit laitettu takaisin ränneihin katto ym. remonttien jälkeen. 2021 pihan portti korjattu. 2020. 2021 julkisivujen kunnostus ja ikkunoiden huolto. 2020 - 2022 ikkunapuitteiden huollot ja maalaukset Tapitus Oy.

Isännöitsijän yhteystiedot

Turun Talohuolto Oy, Esa Taivainen 030 4704400

Taloyhtiön nimi

Asunto Oy Turun Läntinenkatu 15

Taloyhtiön Kiinteistön hoidosta vastaa

Huoltoyhtiö

Kohteen seuraava yleisesittelyaika ei ole vielä tiedossa. Ota yhteyttä ja pyydä yksityisesittely!

Välittäjän kuva

Kohdetta myy

Sari Kuusisto

050-2556 sari@inlkv.fi